Cafeaua care te ajută să trăieşti până la 90 de ani !!!


Pentru unii, cafeaua este „drogul” obligatoriu de consumat dimineata pentru a se trezi. Insa exista un anumit de cafea care te poate ajuta sa traiesti pana la 90 de ani, potrivit unui studiu publicat in SAGE journal Vascular Medicine.

Oamenii de stiinta de la Scoala Medicala din cadrul Universitatii din Atena au studiat obiceiurile zilnice ale locuitorilor insule grecesti Ikaria. Localnicii sunt cei mai longevivi oameni de pe Glob.

Cercetatorii au vrut sa afle ce contribuie la sanatatea de fier si buna mentinere a formei chiar si la varste inaintate. Descoperirea lor: o cana de cafea greceasca pe zi, care tine bolile cardiovasculare la distanta si aduce numeroase beneficii inimii si sistemului circulator.

„Cafeaua greceasca fiarta este bogata in polifenoli si antioxidanti. Ea contine o cantitate moderata de cofeina, iar studiul arata ca ofera beneficii mult mai mari sanatatii umane decat oricare alt timp de cafea baut in lume”, a declarat profesorul Gerasimos Siasos, coordonatorul cercetarii.

Detalii pe lyla.ro

images

 

Autor: puckmucky

I am a huge fan of....COFFEE! That's all about on this blog,coffee news,coffee facts,coffee taste,trivia and much more!