Cafeaua verde, lichidul energizant care te scapă de kilogramele în plus. Cum spun medicii că ar trebui consumată !!!


61658327

Lichidul energizant care ne binedispune dimineaţa are efecte nebănuite dacă este preparat din boabe crude de cafea. Pe lângă efectul revigorant, cafeaua verde este un puternic antioxidant şi un ajutor de nădejde în lupta cu kilogramele în plus.

Boabele necoapte de cafea conţin un plus de substanţe benefice pentru organism, substanţe al căror efect este redus considerabil prin procesul de prăjire. Efectul curativ al cafelei verzi este dat de acidul clorogenic care, în combinaţie cu cofeina, contribuie  la reglarea metabolismului, prin stimularea arderii rapide a grăsimilor şi dezintoxicarea organismului.    Dincolo de aceste aspecte, cafeaua verde este considerată şi un aliat de nădejde al persoanelor aflate la cură de slăbire, mai ales în Statele Unite ale Americii. Specialiştii explică că acelaşi acid clorogenic din compoziţia boabelor limitează absorbţia zahărului în organism.

Disk Tea & Coffee2

“Cafeaua verde, neprocesată, limitează absorbţia glucidelor şi reprezintă totodată o bogată sursa de antioxidanţi, care previn aparitia cancerului si reduc procesul de distrugere celulară, amânănd astfel îmbătrânirea. Cafeaua neprocesată conţine acid clorogenic care ajută la reglarea metabolismul, arderea grăsimilor şi eliminarea kilogramele în plus. Consumul regulat de cafea verde are şi efect detoxifiant şi dezinfectant asupra organismului”, precizează Daniela Ştefoane, doctor inginer în industrie alimentară.

Cum se prepară cafeaua verde   Proprietăţile curative ale cafelei verzi se pierd prin prăjirea boabelor, căci acidul clorogenic devine inactiv la temperaturi ridicate. De aceea este indicat ca boabele de cafea verde să fie măcinate la rece, la temperaturi sub 40 de grade Celsius.     “În funcţie de sortiment, cafeaua verde conţine până la 2,2% cofeină, de aceea nu se recomandă în cantităţi mari, ci maximum două ceşti în prima parte a zilei. După o anumită perioadă de timp este bine să facem o pauză. În cazul în care organismul nu reacţionează bine, cafeaua verde se poate înlocui cu ceai verde sau yerba mate, sau cu ginseng siberian, o plantă cu efect tonic”, mai spune Daniela Ştefoane.    Cafeaua verde este recomandată şi persoanelor cu risc de diabet întrucât scade glicemia. Atenţie însă, consumul excesiv are efecte adverse, întrucât scăderea glicemiei poate provoca apariţia unei stărilor de ameţeală.

 

Autor: puckmucky

I am a huge fan of....COFFEE! That's all about on this blog,coffee news,coffee facts,coffee taste,trivia and much more!