Cum vrea să crească din buzunarul studenţilor de la ASE,un bussiness cu aroma de cafea!!


find-a-coffee-lover-friend

Cristian Ştefănescu (34 de ani), fost angajat în sistemul bancar, a deschis în ianuarie a treia cafenea Gloria Jean’s în regim de franciză, în Piaţa Romană. El se aşteaptă ca 50% din volumul de vânzări să fie generat de studenţii de la Academia de Studii Economice (ASE).
Antreprenorul a investit 150.000 de euro in cafeneaua din fata universitatii economice, suma pe care spera sa o recupereze in aproximativ 4-5 ani. Cristian Stefanescu spune ca a ales sa deschida in franciza si nu cu un brand nou pentru siguranta aprovizionarii si recunoasterea brandului pe piata.   Pe langa studentii de la ASE, el se asteapta ca printre clientii cafenelei sa fie si angajati ai companiilor din zona, dar si trecatori.   Totul este pe ghicite cand vrei sa deschizi o afacere in Romania Sa deschizi o cafenea Gloria Jean’s in Romania dureaza doua luni, de la momentul in care semnezi contractul de inchiriere pana in momentul in care deschizi efectiv usa localului. Asa sustine Cristian Stefanescu, pentru care totul este pe ghicite cand vrei sa-ti faci o afacere in Romania.   „As putea sa spun ca principala bariera in calea deschiderii unei afaceri in Romania este fiscalitatea excesiva si lipsa unui set de informatii necesare pentru deschiderea unei afaceri – nu te poti duce la o autoritate sau o organizatie in Romania sa intrebi de ce ai nevoie ca sa deschizi o afacere – totul este pe ghicite”, sustine antreprenorul roman.

Cafeneaua, situata vizazi de Facultatea de Comert din cadrul ASE, are 60 de locuri, pe o suprafata de aproximativ 100 de metri patrati, iar in sezonul cald localul va avea terasa. In cafenea lucreaza 8 angajati.

Cristian Stefanescu spune ca nu mai are in plan deschiderea altor cafenele in 2015, ci doar consolidarea business-ului. Antreprenorul mai detine cafeneau Gloria Jean’s din Piata Victoriei si una in Ploiesti si tot el a deschis primul restaurant Subway, in Bucuresti, in 2012. Stefanescu a lucrat anterior in sectorul bancar, la Credit Europe Bank si Piraeus.

Cafeneaua Gloria Jean’s din Piata Romana este a zece din lantul de cafenele, introdus in Romania in 2004. Franciza Gloria Jean’s este detinuta de firma Gourmet Products Servicii, condusa de Radu Marinescu, care a incheiat 2013 cu o cifra de afaceri neta de aproximativ 567.000 de euro (2,5 milioane de lei) si un profit net de peste 81.000 de euro (aproximativ 360.000 de lei), potrivit datelor financiare de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

 

Reclame

Autor: puckmucky

I am a huge fan of....COFFEE! That's all about on this blog,coffee news,coffee facts,coffee taste,trivia and much more!