Cafeaua conţine o proteină care are efecte similare cu cele ale morfinei !


31291cafea-1

Boabele de cafea au în compoziţia lor o proteină cu proprietăţi analgezice, susţin cercetătorii brazilieni. Oamenii de ştiinţă cred că acesta este motivul principal pentru care ne simţim bine după ce bem cafea.

Cercetătorii de la Universitatea din Brasilia (UnB), în colaborare cu o organizaţie de stat responsabilă în domeniul agriculturii (EMBRAPA), au descoperit în cafea „fragmente“ ale unei proteine care ar avea un efect comparabil cu cel al morfinei. Este o vorba de o peptidă opiodă care acţionează asupra sistemului nervos, înăbuşind durerea, notează Sciences et Avenir. În cadrul unor teste pe animale, în care au fost încercate mai multe cobinaţii de gene din cafea, cercetătorii au stabilit că această peptidă opiodă a avut un efect de calmare şi alinare a durerii similar morfinei, ba chiar mai durabil decât cel al medicamentului. Astfel, în timp ce morfina îşi menţinea efectul timp de 3 ore, efectul peptidei dura apoape 4 ore.  În cadrul studiilor noastre experimentale, nu am observat efecte secundare semnificative“, au precizat cercetătorii.
Ei au subliniat că e nevoie de studii ştiinţifice suplimentare pentru confirmarea acestor observaţii. Oamenii de ştiinţă brazilieni spun că această descoperire şi-ar putea găsi mai multe aplicaţii medicale şi nu numai. De exemplu, ei spun că un preparat pe baza acestei peptide ar putea fi folosită pentru a „scuti de stres animalele înainte de sacrificare“ … Avem propriile peptide opiode Peptidele opioide sunt prezente în mod natural în organism. Sunt douăzeci la număr, printe care cele mai cunoscute sunt enkephalin, dynorphin şi proopiomelanocortină. Aceste peptide şi receptorii lor modulează mai multe funcţii ale sistemului nervos, precum răspunsurile la durere şi stres şi controlul emoţional.

Anunțuri

Autor: puckmucky

I am a huge fan of....COFFEE! That's all about on this blog,coffee news,coffee facts,coffee taste,trivia and much more!