Supreme Imex (ex.Nova Brasilia,Primola) din nou pe piata ???


Un raport recent pe piaţa cafelei, furnizat la solicitarea ZF de către Registrul Comer­ţului, a readus în prim-plan compania Supreme Imex a fraţilor Jihad si Johhny Jabra drept una dintre cele mai mari fabrici de cafea din România raportat la numărul de salariaţi, într-o industrie dominată de importuri.
Astfel, cu doar 80 de salariaţi şi afaceri de 1,8 mil. euro, Supreme Imex se află pe locul patru între marii angajatori din industria cafelei, după Strauss România (producătorul Doncafé), compania Alka Co, care are în portofoliu marca de cafea Mocca şi producătorul Cafea Fortuna, companie deţinută de un antreprenor român.
Piaţa cafelei, evaluată la circa 350-380 de mil. euro, este dominată de importuri, branduri precum Jacobs, Tchibo sau Nescafé fiind importate.
Nici cafeaua Nova Brasilia, brandul creat de fraţii Jabra şi vândut în 2001 către Kraft Foods (Mondelez România în prezent), nu mai este produsă într-o fabrică românească.
„Din luna mai a acestui an cafeaua Nova Brasilia se produce în Bulgaria“, a declarat pentru ZF Doina Cavache, corporate affairs manager al Mondelez România.
via ZF.
Anunțuri

Autor: puckmucky

I am a huge fan of....COFFEE! That's all about on this blog,coffee news,coffee facts,coffee taste,trivia and much more!