Alte „chestii” despre cafea…


images

1.  După ce boabele de cafea sunt decofeinizate, producătorii de cafea vând cafeina companiilor farmaceutice sau producătoare de băuturi răcoritoare.

2. Un american cheltuie în medie 1.092 de dolari, anual, pe cafea.

3. Potrivit legendelor, Honore de Balzac obişnuia să bea 50 de ceşti de cafea pentru a fi inspirat în scrierile sale. De fapt, ăsta era Voltaire. Balzac ducea până la vreo 20 de ceşti.

4. În anul 1932, Brazilia nu şi-a putut permite să-şi trimită sportivii la Jocurile Olimpice din Los Angeles, aşa că vaporul sportivilor a fost încărcat cu cafea şi au vândut-o pe drum pentru a face rost de bani în timpul călătoriei.

5. În 1674, în Marea Britanie femeile au semnat o petiţie împotriva cafelei, motivând că licoarea transforma bărbaţii în ‘corpuri nefolositoare’. Ele au cerut atunci interzicerea consumului de cafea tuturor bărbaţilor sub 60 de ani.

6. În 1511, Mecca a interzis consumul de cafea pentru că stimulează gândirea radicală şi pierderea vremii.

7. Prima cameră web a ‘urmărit’ cafetiera. Astfel, cercetătorii de la Cambridge îşi puteau monitoriza pregătirea cafelei fără să se ridice de la birou. Şi-aşa s-au născut cercetătorii…

8. În anul 2008, Annamarie Ausnes a primit un rinichi de la un donator la care nu s-ar fi aşteptat: Sandie Anders, angajata unei cafenele Starbucks de unde Annamarie îşi cumpăra zilnic cafea.

Reclame

Autor: puckmucky

I am a huge fan of....COFFEE! That's all about on this blog,coffee news,coffee facts,coffee taste,trivia and much more!