Inghetata de cafea


iulia ersilia

Coffee Ice Cream With Mint Leaf
Ingrediente:
500 ml frisca lichida (smantana de 30 – 35% grasime)
350 ml lapte
250 g cafea boabe
5 galbenusuri
150 g zahar
1 lingurita ness
1/2 lingurita esenta de vanilie

Preparare:
Intr-un vas incapator, amestecam laptele, zaharul, jumatate din frisca si boabele de cafea. Punem la foc mic, amestecand des si asteptam se incalzeasca, dar nu trebuie sa fie fierbinte, pentru a nu se branzi. Luam de pe foc si lasam o ora sa se raceasca si sa se infuzeze cafeaua.
Dupa acest timp de odihna, punem vasul pe foc mediu, incalzind amestecul, dar fara sa ajunga la punctul de fierbere.
Separat batem galbenusurile. Luam cate o lingura din amestecul fierbinte si turnam peste galbenusuri, batandu-le in continuare. Dupa vreo 10 – 15 linguri adaugate, varsam galbenusurile in vasul cu cafeaua. Continuam sa incalzim compozitia, amestecand continuu, timp de aproximativ 10 minute, sau pana cand se ingroasa si imbraca…

Vezi articol original 35 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Autor: puckmucky

I am a huge fan of....COFFEE! That's all about on this blog,coffee news,coffee facts,coffee taste,trivia and much more!