De ce trebuie sa bea femeile multa cafea


Friends Talking over Coffee

Femeile ar trebui sa bea cafea pentru o perioada lunga de timp. Ea le poate feri de o afectiune foarte grava, si anume cancerul endometrial.

Acest tip de cancer se dezvolta in uter, informeazaABC News, si este cel mai intalnit tip de cancer uterin.

Studiul a fost publicat in revista de specialitate „Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention” si a presupus investigarea situatiei medicale a nu mai putin de 67.000 de femei. Concluzia lor este ca femeile care beau mai mult de patru cesti de cafea pe zi scad cu 25% probabilitatea de a face acest tip de cancer.

Atentie la exces

In cazul femeilor care beau doua sau trei cesti pe zi, riscul este redus cu doar 7%. Este ceea ce afirma doctorul Edward Giovannucci, implicat in studiu. Cafeaua scade nivelul insulinei si al estrogenului si este si bogata in antioxidanti.

Acestea sunt cateva argumente care o fac foarte valoroasa din acest punct de vedere. Specialistii spun insa ca femeile nu ar trebui sa faca exces de cafea si sa nu puna prea mult zahar in ea. Cele care nu consuma cafea ar trebui sa stie ca riscul de cancer endometrial este redus daca au o viataactiva si isi tin greutatea sub control.

Anunțuri

Autor: puckmucky

I am a huge fan of....COFFEE! That's all about on this blog,coffee news,coffee facts,coffee taste,trivia and much more!