Cand devine cofeina otrava pentru corp ?


images

In ultima perioada au aparut din ce in ce mai multe informatii referitoare la moartea unor persoane care au consumat prea multe energizante cu o cantitate mare de cofeina. Intrebarea aflata pe buzele multora este daca aceasta substanta poate avea efect letal asupra oamenilor.

Medicii legisti au gasit in corpul victimelor o cantitate de sapte ori mai mare de cofeina decat ar fi normal, scrie Men’s Health. Cu toate acestea, insa, parerile sunt impartite, multi specialisti fiind de parere ca moartea nu poate surveni din cauza cofeinei.

Totusi, aceasta poate avea unele efecte neplacute. Iata cateva dintre acestea:

Diaree

Acest efect ciudat este intalnit adesea la cei care consuma multa cofeina. Aceasta provoaca o contractie a intestinului gros, ceea ce duce la trimiterea materiilor fecale pe tractul digestiv. Stresul este o alta cauza a acestei probleme neplacute, combinatia celor doi factori nefiind deloc una fericita.

Hipertensiune arteriala

Daca consumi o ceasca de cafea, nu vei avea astfel de probleme. O cantitate prea mare, insa, duce la cresterea tensiunii arteriale. Daca bei des energizante, tensiunea va ramane mereu ridicata.

Glicemie ridicata

In cazul in care esti expus riscului de diabet de tipul 2 si ai o greutate excesiva, fara a practica sport in mod regulat, atunci trebuie sa renunti la cofeina consumata in exces.

Cei care sufera de diabet de tipul 2 se pot confrunta cu mai multe probleme din cauza cofeinei. Ea afecteaza sensibilitatea corpului la hormonul numit insulina, esential pentru transferul glucozei la celule. Zaharurile pot ajunge sa se varse in sange, ducand la numeroase probleme de sanatate.

Anunțuri

Autor: puckmucky

I am a huge fan of....COFFEE! That's all about on this blog,coffee news,coffee facts,coffee taste,trivia and much more!

Un gând despre „Cand devine cofeina otrava pentru corp ?”

Comentariile sunt închise.