Revolta miliardarilor. Ce le ghicesc bogatii Americii in cafea liderilor.


Executivii marilor corporatii americane s-au lansat intr-o dezbatere publica legata de masurile pe care autoritatile de la Washington ar trebui sa le ia pentru rezolvarea problemei deficitului bugetar si a datoriei record pe care Statele Unite au strans-o. In timp ce Warren Buffet este de parere ca guivernul ar trebui sa majoreze taxele pentru miliardari, presedintele Strabucks, Howard Schultz ii indeamna pe directorii executive sa nu mai doneze bani in campaniile electrorale, pana cand politiceinii nu rezolva criza fiscala, scrie Financial Times.Declaratiile acestora vin in contextul in care actualul presedinte de la Casa Alba a inceput un turneu electoral de trei zile, in care mesajul pe care il transmite este acela ca prioritatea sa este de a rezolva problemele economice ale tarii.

images

 

 

Miliardarul Warren Buffet, care ii da adesea sfaturi presedintelui Obama, a declarat, ieri, ca este timpul ca miliardarii sa plateasca taxe mai mari, pentru ca, a spus acesta, “am fost rasfatati destul de Congres”.
Buffet propune ca cei care castiga peste un milion de dolari pe an – aproape 237.000 de gospodarii, in 2009, sa plateasca taxe mai mari pentru tot ce depaseste aceasta suma, inclusiv dividende si castiguri de capital.
In timp ce americanii din clasa mijlocie lupta pentru noi in Afganistan si majoritatea se chinuie sa supravietuiesca crizei, cei mai bogati dintre americani continua sa obtina reduceri de taxe”, a recunoascut Buffet.

Autor: puckmucky

I am a huge fan of....COFFEE! That's all about on this blog,coffee news,coffee facts,coffee taste,trivia and much more!