Cafeaua, între beneficii şi riscuri


Studiile arată că circa 80% din populaţie consumă zilnic o doză suficient de mare de cafeină, cât să devină dependenţi, informează Agerpres. Această substanţă este considerată un drog pentru efectele fiziologice pe care le redă la nivelul organismului, efecte vizibile la scurt timp după consum.

Întâlnită în primul rând în cafea, apoi în ceai şi ciocolată, cafeina este absorbită rapid de organism, fapt pentru care consumul ar trebui controlat. Cu atât mai mult, cu cât rata eliminării din organism poate avea un interval mult mai mare. Printre schimbările pe care le produce în organism sunt creşterea grăsimilor şi a zahărului în sânge, creşterea tensiunii arteriale, creşte secreţia acidului din stomac, ceea ce duce la apariţia sau agravarea bolilor ulceroase, insomnie, tremur, iritabilitate şi accentuarea sindromului premenstrual.
Medicii recomandă să nu ne lăsăm păcăliţi de senzaţia de creştere a energiei care poate face ca organismul să nu mai simtă nevoia de odihnă. Aceste stări sunt temporare şi nu ţin locul somnului sau a exerciţiului fizic, care ajută la refacere şi revigorare. În plus, s-a demonstrat că, datorită consumului de cafeină, creşte riscul apariţiei anumitor boli, printre care se număr şi bolile cardio-vasculare sau cancerul.
Anunțuri

Autor: puckmucky

I am a huge fan of....COFFEE! That's all about on this blog,coffee news,coffee facts,coffee taste,trivia and much more!