Tipuri de Cafea: Arabica, Robusta si Liberica


In secolul 18, botanistii au clasificat cafeaua drept membru al familiei Rubiaceous. Din aproximativ 60 de specii de arbori de cafea, numai doua predomina comertul mondial: cea Arabica detine ce 75% din intreaga productie si restul de 25% de cafeaua cu numele cafea Robusta.

Trei dintre cele mai cunoscute plante de cafea:

Cafeaua Arabica (din Etiopia, cunoscuta din timpurile preistorice)

Boabele se coc cel mai bine la altidudine de 1000-2000 de metri un de procesul de crestere este mai lent si astfel aroma este mult mai concentrata.

Acestea au un gust mult mai rafinat si contin 1% cafeina din greutate.

Din cauza naturii sale delicate, produce doar 450-680 grame de boabe pe an.

Aceasta cafea reprezinta aproximativ 75% din intreaga cultura de cafea.

Arborele de cafea Arabica este foarte sensibil la inghet, boli, secete si necesita nu numai o ingrijire foarte atenta, ci si conditii climatice adecvate

Cafeaua Robusta (din Congo, descoperita in 1898)

Boabele provin de la un arbore foarte rezistent in fata bolilor.

Se cultiva la joasa altitudine si are o aroma puternica.

Boabele de cafea contin aproximativ 2% cafeina.

Acest arbore produce mai multe boabe decat Arabica, 900-1300 grame de boabe pe an.

Acest tip de cafea se foloseste pentru clasele inferioare de produse.

Desi se gaseste mai rar in magazine, Robusta este des folosita in amestecuri si in prelucrarea instant.

Cafeaua Liberica (din Africa de Vest, comertul cu acest tip de cafea este neinsemnat)

Este cea de-a treia varietate recunoscuta oficial, are o aroma puternica si se cultiva la altitudine joasa.

Este asemanatoare cu cafeaua Robusta

 

Anunțuri

Autor: puckmucky

I am a huge fan of....COFFEE! That's all about on this blog,coffee news,coffee facts,coffee taste,trivia and much more!