Cafeaua – o prezenta globala in crestere


Cafeaua este o bautura dominanta in multe parti ale lumii. Fiecare tara pare sa aiba propriul sau tip de cafea cu propriul sau stil unic de a beneficia de aceasta bautura. Cafeaua este de asemenea populara in locurile unde este crescuta, inclusiv Brazilia, Columbia si Indonezia. Cu toate acestea arborele de cafea este cultivat in peste cincizeci de tari din intreaga lume. Bautura cu cofeina si-a pus amprenta in locuri precum America si Australia. Cafeaua este una dintre putinele bauturi care are o prezenta globala si poate fi gasita aproape oriunde te duci. Bautura este foarte importanta pentru economia mondiala si este unul dintre produsele cele mai valoroase din comertul mondial. Cultivarea, prelucrarea si comercializarea cafelei ofera locuri de munca pentru milioane de oameni din intreaga lume. Este o contributie majora la economia si politica multor tari. Pentru multe tari, exportul de cafea contribuie cu o suma substantiala la veniturile lor din comertul exterior ,in unele tari procentul poate sa ajunga la 80%.

Cafenelele sunt in crestere de popularitate in Statele Unite si cele mai populare sunt cafenelele Starbucks. Popularitatea Starbucks-ului a inceput sa creasca din anii 1990 si cafeneaua s-a extins in multe alte tari datorita varietatii de tipuri de cafea ce il ofera. Starbucks pot fi gasite aproape peste tot in America si mall-uri prezinta carucioare de cafea, care servesc o varietate larga de tipuri de cafea. Calitatea cafelei americane a fost imbunatatita foarte mult in anii 1970, cand cultura cafelei s-a instalat in Seattle, Washington, care este cunoscut drept casa spirituala a cafelei din America. Cafeaua instant a fost, de asemenea, un fenomen in Statele Unite si cafeaua Folger’s ® putea fi gasita in milioane de case din Statele Unite. Popularitatea cafelei este de asemenea extinsa datorita faptului ca masinile espresso cresc in popularitate, ceea ce permite consumatorilor sa-si faca bauturile lor preferate acasa.

Cafeaua este cultivata in abundenta in America de Sud si Centrala si exista unele tari din America de Sud care se afla printre producatorii de top de boabe de cafea. Brazilia a fost cel mai mare producator din lume de cafea pentru mai mult de un secol. O treime din suprafata Braziliei este propice cresterii arborilor de cafea si tara produce unele amestecuri de cafea de cea mai inalta calitate, inclusiv Bahia si Minas Gerais. Columbia este al doilea producator din lume este si mai cunoscut pentru amestecuri de cafea decat Brazilia. Columbia este renumita pentru Supremo , care este un ceai care are arome de vanilie si de ciocolata semi-dulce. Mexicul este, de asemenea, un producator de cafea cu boabe sale, care au un corp delicat si aciditate redusa, care ofera cafea cu gust dulce. Cubano Café este o bautura de cafea, care este nativa din Cuba si deseori vazuta ca una din specialitatile lor.

Orientul Mijlociu este, de asemenea, bine cunoscut pentru producatorii de top de cafea de calitate. Indonezia este o tara care este cunoscut pentru cafele sale batrane, deoarece clima calda si umeda produce cafeaua intr-un ritm lent, avand astfel un corp profund si aciditate mai mica decat cele mai multe bauturi de cafea. Indonezia este, de asemenea, al patrulea producator mondial de cafea. Thailanda este faimoasa pentru amestecul de cicoare ingalbenita de cafea, care se serveste cu gheata si lapte condensat. Mauna Loa, Hawaii este locul de origine pentru Kona, o cafea dulce, de marime medie si aromata. Pe de alta parte, Java din Sumatra este o cafea bogata si foarte aromata.

Europa este, de asemenea, un loc bun pentru a gasi cele mai bune cafele. Franta este renumita pentru cafeaua cu lapte, care este jumatate cafea si jumatate lapte si Austria, cunoscuta pentru amestecul două treimi cafea neagra, o treime cafea regulata traditionala vieneza. Luigi Bezzera a introdus espresso la italieni in 1901 si au devenit ulterior celebre in cafenelele din lumea intreaga. Desigur, cafea porneste din Etiopia si mentine o prezenta si in Africa. Cafeaua este a dintre cele mai cunoscute bauturi si prezenta sa la nivel mondial este de neegalat de catre orice alt produs.

 

Anunțuri

Autor: puckmucky

I am a huge fan of....COFFEE! That's all about on this blog,coffee news,coffee facts,coffee taste,trivia and much more!