Cafea cu Lapte


Cum se deosebeste Cafeaua cu Lapte de alte bauturi din cafea

Cafeaua cu lapte sau Cafe au Lait este o bautura delicioasa de cafea in care se amesteca o treime cafea si doua treimi de lapte fierbinte, spuma. Este de origine franceza si aduce un plus de inovatie in sensul ca este incredibil de dulce si buna. Pe parcursul anilor, a devenit populara in intreaga lume.

Aceasta este preferata altfel decat cafeaua italiana, asa ca, chiar daca seamana intre ele, exista totusi niste diferente care o fac unica.

 

O cafea cu lapte in stil italian, de exemplu, este facuta cu espresso in timp ce cafeaua cu lapte este facuta folosind cafea care a fost in prealabil fiarta. De asemenea, cafeaua cu lapte foloseste aceeasi cantitate de cafea si de lapte. Ca sa o indulcesti, de obicei se pune zahar in bautura.

Daca vrei sa faci o ceasca de cafea in stilul acesta va trebui sa folosesti o cafea bine prajita si care este foarte tare. In plus, cafeaua pe care o folosesti va trebui sa aiba si cicoare.

Cafe au Lait facuta acasa

Este foarte simplu sa faci aceasta cafea acasa. Incepe prin a a face o cafea tare la filtru care sa contina amestecul necesar de cicoare.

Vei seta apoi temperatura apei la 90 grade C care va face apa sa fie foarte fierbinte, dar totusi nu fiarta. O cantitate foarte mica din apa asta trebuie turnata in filtru. In filtru trebuie sa puneti in jur de 6 linguri de cafea neagra bine prajita.

Va trebui sa continuati sa turnati apa peste boabele de cafea pana cand cafeaua este gata. In acest punct, trebuie sa opariti 6 cesti de cafea. Este esential sa nu fierbeti laptele, deoarece va afecta tare gustul produsului final.

Incalziti bolurile din care urmeaza sa beti si turnati cafeaua in ele si apoi adaugati laptele oparit. Atat va trebuie sa creati cafeaua Cajun cu lapte acasa.

In multe cafenele, in special in America, daca veti comanda o cafea cu lapte, veti fi serviti cu o bautura care a fost facuta cu o cafea foarte tare. Aceasta poate supara pe multi bautori de cafea, mai ales ca isi dau seama de diferenta.

Cafeaua folosita este de obicei un amestec frantuzesc de cafea cu cicoare impreuna cu laptele pe jumatate oparit si nu fiert. Este turnata in cana din doua vase diferite. Pe de alta parte, cafeaua cu lapte contine o doza de espresso care este turnata intr-un pahar ce contine lapte fiert si care este foarte spumos.

 

Anunțuri

Autor: puckmucky

I am a huge fan of....COFFEE! That's all about on this blog,coffee news,coffee facts,coffee taste,trivia and much more!