Cafea la nisip


Adevarata cafea turceasca este cafeaua fiarta pe spuza de carbuni sau cea fiarta pe nisip, adica cafea la nisip. daca ne dorim cafea la nisip trebuie sa stim dinainte ca pe cat de buna este pe atat de tare. Si cand spunem cafea tare, atunci numai de cafea la nisip e vorba, te trezeste din orice.

Specific :turcesc
Timp de preparare 😦0 hour 30 min) rapid
Status :testat
Numar portii :4 persoane
Ingrediente:

cafea neagra zahar

Ce trebuie sa cumpar?
Preparare:

Intr-un flingean (vas din cupru de marimea unui lighean) se infierbanta bine cca 2-3 kg nisip;

In el se asaza ibricul de cupru care este dimensionat pentrut maxim 2 cafele;

Cand apa
ajunge aproape de fierbere se adauga un strop de zahar si cafea din belsug, pana ce lingurita sta dreapta;

La primele semne de clocot se misca ibricul necontenit prin nisip. Dupa gust se hotaraste cand cafeaua este gata.

Anunțuri

Autor: puckmucky

I am a huge fan of....COFFEE! That's all about on this blog,coffee news,coffee facts,coffee taste,trivia and much more!