CEAIUL DE SALVIE, CAFEA NATURALĂ


Avem impresia că nu putem trăi fără cafea. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, expert în medicina tradiţională indiană, ne spune cât de dăunătoare este dependenţa de cafea şi cu ce putem înlocui această licoare.

Persoanele dependente de cafea devin cu timpul blazate şi indiferente, pentru că, pe termen lung, cafeaua scade randamentul intelectual, afectând memoria şi atenţia. Chiar dacă, pe moment, avem impresia că ne ajută, de fapt, cafeaua nu ne oferă energie. Mai mult, o ceaşcă de cafea nu face decât să mascheze oboseala şi să suprastimuleze sistemul nervos tocmai când acesta ar trebui să se odihnească.

Acestea nu sunt însă singurele inconveniente ale consumului regulat de cafea. Cafeaua creşte nivelul de colesterol în sânge, favorizând instalarea bolilor cardio-vasculare. Atunci când corpul nu primeşte acest drog, dependenţa este resimţită de multe ori ca o atroce durere de cap.

Cea mai simplă metodă de a înlocui cafeaua este să consumăm băuturi preparate din rădăcină de cicoare sau năut. Acestea întăresc sistemul nervos, cresc rezistenţa la efort şi fortifică sistemul imunitar. Un alt „înlocuitor” eficient sunt plantele medicinale, în special cele cu efect tonic asupra sistemului nervos, precum busuiocul, menta, salvia, lemnul dulce sau lemnul Domnului.

3 înlocuitori 

Menta. Răcoritoare, menta reprezintă un tonic cerebral excelent. De asemenea, calmează digestiv şi decongestionează mintea. Ceaiul din frunze de mentă produce o stare de detaşare, eliberându-vă de gândurile şi emoţiile negative, şi îmbunătăţeşte sistemul imunitar.

Busuiocul . Ceaiul de busuioc este ideal pentru momentele în care vă sunt solicitate atenţia şi concentrarea. De aceea, le este indicat studenţilor şi elevilor în perioada examenelor. Pentru că amplifică pofta de viaţă, sensibilitatea şi afectivitatea, busuiocul reprezintă şi un bun afrodiziac.

Salvia . Dacă vă pregătiţi de un interviu sau de un examen oral, n-ar strica să beţi înainte un ceai de salvie. Această plantă e recunoscută pentru că stimulează inteligenţa şi intuiţia. În egală măsură, îmbunătăţeşte capacitatea de exprimare şi creativitatea.

via:stiri.com.ro

Anunțuri

Autor: puckmucky

I am a huge fan of....COFFEE! That's all about on this blog,coffee news,coffee facts,coffee taste,trivia and much more!