TOPUL CELOR MAI SCUMPE CAFELE DIN LUME


Un gram de cafea poate costa peste 100 de dolari. Este vorba de sortimente pe cât de scumpe, pe atât de aromate.

1. Cea mai scumpă cafea din lume este, potrivit Wall to Watch, Kopi Luwac, al cărei preţ pentru 500 de grame variază între 115 şi 590 de dolari. “Kopi” înseamnă cafea în Indonezia, iar “Luwac” este un mamifer care se hrăneşte cu cele mai coapte şi aromate fructe de cafea.

Animalul nu poate însă digera bobul de cafea astfel că îl elimină intact, pentru a fi ulterior cules de către lucrătorii de pe plantaţie. Procesul de fabricaţie este destul de complicat, acest tip de cafea fiind, de altfel, şi cel mai rar sortiment din lume. Anual se produc numai câteva tone pe an. În România, 150 de grame din acest sortiment de cafea costă în jur de 400 de lei.

2. Pe locul doi, în topul celor mai scumpe sortimente de cafea este “La Esmeralda”. Pentru 100 de dolari pe 500 de grame, se poate achiziţiona o cafea cu gust intens produsă la Esmeralda Jaramillo, o plantaţie situată în munţii din Vestul Panama.

3. Ceva mai ieftină, cu preţuri de 80 de dolari jumătatea de kilogram, este cafeaua “St Helena”. Marca se produce dintr-un soi de boabe de cafea care cresc exclusiv pe o insuliţă denumită “Sfânta Elena”, din Atlanticul de Sud.

4. Fazenda Santa Ines este o cafea produsă pe o plantaţie din Brazilia într-un mod tradiţional. Tot procesul de fabricaţie se face manual, ceea ce dă cafelei o aromă specială de caramel. Preţul pentru jumătate de kilogram din acest sortiment de cafea ajunge la 50 de dolari.

5. Cea mai ieftină cafea de lux se numeşte Blue Mountain şi costă 45 de dolari 500 de grame. Cafeaua se produce în estul Muntelui Albastru din Jamaica şi este recunoscută pentru gustul său fin. De asemenea, boabele din acest soi se utilizează la fabricarea lichiorului Tia Maria.

Reclame

Autor: puckmucky

I am a huge fan of....COFFEE! That's all about on this blog,coffee news,coffee facts,coffee taste,trivia and much more!