CAFEAUA INFLUENŢEAZĂ NIVELUL HORMONILOR SEXUALI FEMININI


Femeile care beau zilnic două ceşti de cafea prezintă un risc crescut de a se confrunta cu un dezechilibru de estrogen, hormon sexual feminin. La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă de la University of Utah, după ce au monitorizat timp de doi ani peste 250 de femei.

În această perioadă voluntarele care au băut două ceşti de cafea pe zi aveau un nivel ridicat de estrogen, informează Daily Mail. Dezechilibrul de hormoni nu a dus la perturbarea ovulaţiei, dar pe termen lung acest lucru poate afecta fertilitatea femeilor şi poate favoriza apariţia osteoporozei, a cancerului mamar şi pe cel ovarian.

Nivelul crescut al hormonilor estrogeni este o cauză importantă de infertilitate, menţionează savanţii. Dr Enrique Schisterman, coordonatorul cercetării a atras atenţia că nu doar cafeau are acest efect asupra fertilităţii unei femei, ci şi celelalte băuturi care conţin cofeină, precum ceaiul verde sau cel negru.

Studiile precedente cu privire la efectul cafeinei asupra fertilităţii femeilor au ajuns la aceaşi concluzie. Un alt grup de cercetători arăta că un consum zilnic de aproximativ 300 g de cafeină scade cu 27% şansele unei femei de a concepe un copil.

Anunțuri

Autor: puckmucky

I am a huge fan of....COFFEE! That's all about on this blog,coffee news,coffee facts,coffee taste,trivia and much more!