Standardul cafelei solubile


Sigur aveti in ceasca cafea 100% naturala?

Noul standard ISO va asigura ca veţi consuma exact produsul pentru care ati platit. Când vă pregătiţi o ceaşcă de cafea instant etichetata cu menţiunea „100% cafea pura, solubila”, nu vă aşteptaţi să găsiţi altceva în interiorul ei , nu-i asa?

Comertul cu cafea solubila reprezintă un procentaj semnificativ in comerţul internaţional fiind supus unor numeroase reglementări naţionale şi internaţionale. Cu toate acestea, nu putine au fost cazurile in care am descoperit numeroase declaraţii inexacte şi mesaje înşelătoare cat şi produse contrafăcute. In acest context, ia nastere un nou standard ISO, ISO 24114:2011 – Cafeaua instant :: Criterii pentru autenticitate, care prezintă specificaţiile care stau la baza certificarii puritatatii şi calitatatii cafelei solubile, oferind totodata un instrument pentru a detecta posibile alterari ale acesteia. Criteriile se bazează pe analiza a peste 1000 de mostre de cafea solubilă comerciala precum şi evaluarea lor statistica.

Marino Petracco, preşedinte al subcomisiei ISO care a dezvoltat standardul, declara „Mesajele incorecte emise de catre producatorii de cafea care pretind ca produsele lor contin cafea pur solubila in proportie de 100%, dar care in realitate contin adaosuri artificiale, induc în eroare consumatorii si conduc la concurenţă neloială între producători. Astfel, pentru beneficiul ambelor parti, atat al consumatorilor cat şi al producătorilor de cafea, ISO 24114 va fi un  real ajutor , asigurând veridicitatea declaraţiilor, şi consolidarea încrederii reciproce a întregului lanţ de productie de cafea.
Standardul este destinat utilizării de către orice industrie, inclusiv de  terţe părţi  care cumpără cafea pur solubila pentru a controla puritatea şi calitatea acesteia cu ajutorul unui laborator calificat.

Sursa: iso.org

Reclame

Autor: puckmucky

I am a huge fan of....COFFEE! That's all about on this blog,coffee news,coffee facts,coffee taste,trivia and much more!